08. september 2024
Facebook
štvrtok, 12 október 2017 11:00

Rokovania o NAFTA stagnujú, Trump si vie predstaviť obchodnú dohodu aj bez Mexika

Written by 
Rate this item
(0 votes)

WASHINGTON 12. októbra (WebNoviny.sk) - Ak rokovania o reforme Severoamerickej dohody o voľnom obchode (NAFTA) budú neúspešné, podľa amerického prezidenta Donalda Trumpa je možné si predstaviť americko-kanadský obchodný pakt bez Mexika. Odporúčame:
USA uvalili ďalšie 80-percentné clo na kanadské lietadlá Bombardier NAFTA sa podľa jeho slov v prípade neúspechu rokovaní zruší. Trump sa takto vyjadril na stretnutí s kanadským premiérom Justinom Trudeauom v Bielom dome. Informoval o tom vo štvrtok spravodajský portál bbc.com. Podľa správ z terajšieho kola vyjednávaní o reforme Severoamerickej dohody o voľnom obchode rokovania stagnujú, keďže Mexiko odmieta požiadavku USA na zvýšenie percentuálneho podielu amerických komponentov pri výrobe áut. Odporúčame:
NAFTA je najhoršia obchodná dohoda, tvrdí Trump a hrozí jej odstúpením Kanadský premiér vyjadril presvedčenie, že rokovania o NAFTA stále môžu dospieť k záveru, ktorý bude výhodný pre všetky tri strany. Dodal však, že Kanada musí byť "pripravená na všetko", ak pokusy modernizovať 23 rokov trvajúcu dohodu budú neúspešné. Americkí a mexickí predstavitelia chcú dosiahnuť dohodu o reforme NAFTA do decembra, konštatuje bbc.com. Celková hodnota vzájomného obchodu medzi tromi partnermi v rámci Severoamerickej dohody o voľnom obchode vlani dosiahla sumu 1,1 bil. USD.

Viac k témam: Donald Trump, Justin Trudeau, Mexiko, NAFTA Severoamerická dohoda o voľnom obchode
Zdroj: Webnoviny.sk - Rokovania o NAFTA stagnujú, Trump si vie predstaviť obchodnú dohodu aj bez Mexika © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 172 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner